AGROBOTIGA

Pannacotta original

PANNA COTTALa Panna Cotta, o nata cuita, són unes postres originals de la regió italiana del Piamont. Consisteixen en la mescla de clares d’ou, nata per muntar i sucre. La versió més moderna la fa quallar amb gelificants. Però el seu sabor actual dista molt de l’original, que usava clares d’ou pel quall. De fet, la Panna Cotta hauria nascut com unes postres d’aprofitament. Doncs els ramaders piamontesos tenien excés de nata. I necessitats de calories pel llarg hivern. Per això, van idear un flam que feien quallar amb clares d’ou i, per tant, oferia un sabor més làctic. Per altra banda, les clares d’ou les tenien més a mà que els gelificants, que serien posteriors a la invensió de la Panna Cotta. Avui us porto la versió tradicional. A més, el quall amb clares d’ou li aporta un sabor i una textura delicats, al flam. Per rebaixar les calories de la Panna Cotta, he canviat la nata per cuinar (12% de greixos saturats) per un iogurt cremós, que aporta 500% menys de greixos saturats (2%, aprox). La Panna Cotta se sol decorar amb un coulís de salsa de fruites del bosc. No obstant, la versió original portaria una base de caramel líquid. Personalment, m’agrada innovar i m’he decantat per la ratlladura de la pela exterior de Clementina. Doncs trobo que el seu sabor contrasta, meravellosament, amb la Panna Cotta.

Panna Cotta

Panna Cotta

Clementines IGP

La Panna Cotta de la fotografia porta ratlladura de la pela exterior de Clementina. Doncs trobo que el seu sabor amarg contrasta, meravellosament, amb la dolçor del flam. A més, heu de saber que la Clementina és una fruita de temporada i de proximitat. Concretament, la conreen a les Terres de l’Ebre, que presenta les qualitats edafoclimàtiques òptimes pel seu cultiu. A més, la seva qualitat i singularitat queda protegida pel marc legal de la IGP, a nivell de la Unió Europea. La Clementina seria una hibridació entre la mandarina i la taronja amarga. D’aquí vindria el seu sabor amarg i, a la vegada, dolç.

BAVARESA el millor postre

Panna Cotta

Panna Cotta

Ingredients (x 2 persones)

  • 1 yogurt cremós (125 gr)
  • 1 ou sencer (tamany XL)
  • 35 ML essència de llimona
  • 10 ML essència de vainilla

Panna Cotta

Panna Cotta

Elaboració (x 6 unitats)

  • Mesclem tots els ingredients amb l’ajuda d’una batedora elèctrica;
  • Aboquem la massa en una flamera, que podem untar amb mel ecològica;
  • Coem el flam, a foc mig, per 15 minuts a l’olla exprés;
  • Deixem refredar el flam abans de desmotllar-lo;
  • Podem servir el flam amb un bonic coulís de fruita vermella.

Panna Cotta

Entrades Recents

TATIN clàssic de pomes

Tatin clàssica

Icona de la pastisseria francesa, elaborat amb pomes de Girona (Golden). Queda igual de bo amb Peres (Conference)

AGROBOTIGA

Panna Cotta

Panna Cotta (o nata cuita) original i elaborada amb quall natural d’ou; no porta gelatina. Amb un sabor suau i sorprenent. 

AGROBOTIGA

Lemoncurd

Crema lleugera de cítrics. Amb la meitat de calories que l’original, doncs està feta amb llet de vaca, en comptes de mantega.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ES · EN
× How can I help you?