Cheescake de remolatxa

Cheescake healthy. Us presento el primer cheescake de remolatxa en versió saludable. L’ingredient principal d’aquest deliciós cheescake és el mató. El mató, per la seva banda, és un formatge fresc molt típic de la cultura gastronòmica catalana. El mató està elaborat amb llet de cabra o ovella. A més, no se li afegeix gens de sal, després del quall. El més important, però, és que el mató aporta poquíssims greixos saturats, si el comparem amb el formatge cremós (tipus Philadelphia). Concretament, el mató només aporta un 7% de greixos saturats. Mentre que el formatge cremós, amb el qual s’elabora el típic cheescake, porta un 16% de greixos saturats. El segon protagonista d’aquest CHEESCAKE HEALTHY és la remolatxa. La remolatxa, per la seva banda, aporta una dolçor i un color, ben naturals, al nostre CHEESCAKE HEALTHY. A més, aquest vegetal es considera una font de salut i joventut. Doncs significa una font important de flavanoïdes (rics en antioxidants), i també és ric en ferro. De fet, la remolatxa és tan energètica que s’aconsella de prendre, com a suc acabat d’exprimir, després de fer un gran esforç físic. En tercer lloc, coem el CHEESCAKE HEALTHY a l’olla exprés. De fet, l’olla exprés també la faig servir per coure els flams, que m’encanten. També aconseguim que el nostre CHEESCAKE HEALTHY preservi la textura suau, típica del mató, i que no perdi el color tan bonic. 

CHEESCAKE HEALTHY

Cheescake de remolatxa

Mató, popular des de l'edat mitjana

El protagonista del nostre CHEESCAKE HEALTHY és el mató. De fet, “mel i mató” és un postre ben tradicional de la cultura gastronòmica catalana. En el llibre de cuina català del Sent Soví (s. XIV) ja es menciona el mató. Ales-hores, s’acostumava a perfumar amb flors de taroja. Nu-tricionalment, el mató és un formatge fresc, elaborat amb llet de cabra o d’ovella, al qual no se li afageix més sal. I, el més important, és que el mató aporta ben pocs greixos saturats (7%), si el comparem amb el formatge cremós (16%), amb el qual s’elabora el famós cheescake. A més, el mató significa una important font de proteïna i calci; minerals ideals per a una bona salut òssia i dental. 

Cheescake healthy

El mató és un formatge fresc típic de Catalunya, que es va fer molt popular durant l’Edat Mitjana.

CHEESCAKE HEALTHY

Cheescake de remolatxa

Remolatxa, font de salut i de joventut

La remolatxa aporta una dolçor i un color, ben naturals, al nostre CHEESCAKE HEALTHY. A més, aquest vegetal es considera una font de salut i joventutEn primer lloc, la remolatxa és molt rica en flavonoïdes, que es consideren uns potents anticancerígens. Doncs els flavonoïdes, molt rics en antioxidants, ajuden a combatre els radicals lliures; responsables de l’estrès oxidatiu i l’envelliment prematur de les cèl·lules. També, la remolatxa és molt rica en ferro. I aquest mineral és molt aconsellat per a les embarassades. Igualment, ajuda a la recuperació física dels esportistes. El ferro, naturalment, també s’aconsella per a les persones convalescents i anèmiques, o baixes en ferro.

RED VELVET HEALTHY

El suc de remolatxa és molt energètic i ideal per a recuperar-nos després de fer un gran esforç físic. 

CHEESCAKE HEALTHY

Cheescake de remolatxa

Ingredients (x 2 persones)

  • 250 GR de mató (natural)
  • 1 yogurt cremós (125 gr)
  • 2 ous sencers (tamany XL)
  • 60 GR de mel ecològica
  • 10 ML essència de vainilla

CHEESCAKE HEALTHY

Cheescake de remolatxa

Elaboració (x 6 unitats)

  • Processem tots els ingredients, d’un en un, amb l’ajuda d’una liqüadora (o processadora).
  • Aboquem dos dits d’aigua a l’olla exprés i omplim la flamera.  
  • Coem per 15 minuts a foc mig. Destapem i comprovem la cocció del flam, amb l’ajuda d’un escuradents.
  • Quan està ben fred, desmotllem el flam i el podem reservar, a la nevera, perquè acabi de refredar i quallar.

CHEESCAKE

Entrades Recents

TATIN clàssic de pomes

Tatin clàssica

Icona de la pastisseria francesa, fet amb pomes de Girona (Golden). Queda igual de bo amb Peres (Conference).

AGROBOTIGA

Panna Cotta

Panna Cotta (o nata cuita) original i elaborada amb quall natural d’ou; no porta gelatina. Amb un sabor suau i sorprenent. 

AGROBOTIGA

Lemoncurd

Crema lleugera de cítrics. Amb la meitat de calories que l’original, doncs està feta amb llet de vaca, en comptes de mantega.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ES · EN
× How can I help you?